11 Aralık 2018 Salı

KURANIN İÇİNDEKİ PEYGAMBERLER











Kuranda adı geçen Peygamberler (Kuranda geçen Peygamberlerin isimleri) nelerdir? Kuranı Kerim de ismi gecen peygamberler kaç tanedir? İşte Kuranı Kerim de ismi gecen peygamberler hangileridir ve kaç tanedir hakkında bilgi.

Peygamber; Allah (c.c.)'in insanlara doğru yolu göstermek üzere görevlendirdiği, her türlü ahlâk güzelliğine sahip seçkin insanlardır. Peygamberler, Allah'ın kendilerine vahyettiklerini insanlara duyurur, Allah ile kullar arasında elçilik yaparlar.

İlk Peygamber Hz. Âdem'den son Peygamber Hz. Mu-hammed (sav)'e kadar pek çok peygamber gelip geçmiştir.

Gönderilen peygamberlerin sayısı konusunda Kur'an-ı Kerimde herhangi bir rakam verilmemiştir. Hadis-i şeriflerde sayılarının 124.000 olduğuna işaret edilmiş, daha farklı rivayetlerde vardır. Bizim için önemli olan: "Hz. Âdem'den Hz. Muhammed (sav)'e kadar gönderilmiş olan bütün Peygamberleri hepsine inandım, hepsinin hak ve gerçek olduklarını kamettim." Demektir.

Yüce Allah Kur'an'da: Her ümmetin (toplumun) bir peygamberi vardır." buyurarak, her topluma bir peygamber gönderildiğini haber vermektedir. Konu ile ilgili olarak Yüce Allah Kur'an'da şöyle buyurmaktadır:

"Ey Muhammed! And olsun, senden önce de birçok peygamber gönderdik. Sana onların kimini anlattık, kimini de anlatmadık" ( Mümin suresi, ayet 78)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çok teşekkür ederiz 😁😁